WERKPLEK ONDERZOEK

HEEFT UW PERSONEEL TE MAKEN MET LICHAMELIJKE KLACHTEN OP HET WERK?

Een werkplekonderzoek is bedoeld voor werknemers die fysieke klachten hebben en hierdoor dreigen uit te vallen of bezig zijn met een re-integratietraject. We adviseren over de instelling van de werkplek van uw werknemers en/of onderzoeken welke ergonomische risico’s en knelpunten er zijn in het werk en adviseren u hoe u deze zo praktisch mogelijk kunt oplossen.

INHOUD WERKPLEK ADVISERING

 

CONSULT WERKPLEKINSTELLING werkplek advieswerkplek instellen

Tijdens een consult werkplekinstelling neemt onze therapeut verschillende aspecten van de werkplek door met uw werknemer(s).

Het meubilair wordt goed ingesteld, de werkhoudingen worden doorgenomen en er worden verschillende instructies gegeven. Zo worden pauzegedrag, ontspanning, het werktempo, en andere aspecten, die voor deze persoon mogelijk relevant zijn besproken.

De werkplekinstelling wordt afgerond met een verslag waarin alle instellingen en instructies zijn opgenomen. Ook wordt er een advies gegeven over het aanschaffen van materiaal of meubilair om problemen op te lossen of om aan de Arbo-wet te voldoen.

 


 

UITGEBREID WERKPLEKONDERZOEK werkplek onderzoek

 

Het werkplekonderzoek is een zeer volledige manier van het beoordelen van de werksituatie in uw bedrijf of een specifieke afdeling.

Tijdens het werkplekonderzoek neemt de therapeut alle aspecten van het werk met de betrokken medewerkers door. Alle werkhoudingen en bewegingen worden geanalyseerd en verbeterd. Alle werkgerelateerde factoren worden doorgenomen en er worden afspraken gemaakt om problemen op te lossen of bespreekbaar te maken binnen de organisatie.

Door gebruik te maken van foto’s wordt in het verslag geïllustreerd welke ergonomische en houdingtechnische aanpassingen kunnen worden uitgevoerd voor een optimale werksituatie.

Het verslag van het werkplekonderzoek is onderdeel van het medische dossier en wordt daarom niet in zijn geheel naar de werkgever toegestuurd. De medewerker en, indien van toepassing de bedrijfsarts, ontvangen het verslag wel in zijn geheel. Als werkgever ontvangt u een overzichtelijke managementrapportage, waarmee u de nodige maatregelen kunt initiëren.

 

Arbodienst offerte

Offerteaanvraag WERKPLEK ONDERZOEK

OVER ARBO365

ARBO365 is een persoonlijke, vakbekwame én flexibele Arbodienst. We werken landelijk en helpen bedrijven en organisaties bij het beheersen van ziekteverzuim én bij het realiseren van een veilige werkomgeving en een duurzaam inzetbare personele organisatie.

Hiertoe bieden we een compleet pakket diensten op de gebieden Verzuim, Preventie en Inzetbaarheid. We staan garant voor een praktische & no-nonsense dienstverlening, op maat afgestemd op de wensen van úw organisatie!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Stuur ons dan s.v.p. een bericht via het contactformulier.

Heeft u een vraag?

Helpdesk ARBO365

 

Bel onze Helpdesk

085 – 4014 610