Home > Nieuws

Steeds vaker beleid duurzame inzetbaarheid

DIT NIEUWSBERICHT WORDT U AANGEBODEN DOOR ARBODIENST ARBO365.

We hebben het onderstaande nieuwsbericht op onze website geplaatst, vanwege de relevantie met onze werkzaamheden als Arbodienst. De inhoud is afkomstig van externe bronnen en we kunnen dan ook niet instaan voor de juistheid van de inhoud.

WE WENSEN U VEEL LEESPLEZIER MET DIT ARTIKEL.

Steeds vaker beleid duurzame inzetbaarheid

ONDERZOEK – Nog steeds treft minder dan de helft van de bedrijven maatregelen zodat hun medewerkers langer kunnen doorwerken, maar TNO ziet daarin wel een toename. In 2014 had 40 procent van de bedrijven dergelijke maatregelen opgenomen in hun bedrijfsbeleid, terwijl dat in 2010 nog 32 procent was. Het gaat dan om zowel ontziemaatregelen (zoals, vrijstellen van onregelmatige dienst en verlichting van het takenpakket) als om stimuleringsmaatregelen (zoals het aanmoedigen van scholing of cursusdeelname, taakverbreding en gezondheidsbeleid). Dit blijkt uit de Werkgevers Enquête Arbeid (WEA) 2014 van TNO. De WEA is een tweejaarlijks representatief onderzoek onder ruim vijfduizend vestigingen van bedrijven en instellingen.

Ontziemaatregelen
Tussen de sectoren zijn er bovendien flinke verschillen: van de werkgevers in het openbaar bestuur en bij overheidsdiensten heeft 55 procent maatregelen getroffen voor langer doorwerken van het personeel. Ook relatief veel – namelijk 50 procent – werkgevers in de landbouw, bosbouw en visserij treffen maatregelen gericht op langer doorwerken. In de bouwnijverheid en de financiële instellingen gaat het slechts om 30 en 35 procent van de werkgevers. Meestal gaat het bij ontziemaatregelen om extra vrije dagen (19 procent) of aanpassing van de werktijden voor oudere werknemers (12 procent). Ontziemaatregelen kunnen onbedoeld bijdragen aan negatieve stereotypering van oudere medewerkers, terwijl stimuleringsmaatregelen dit juist tegengaan.

Vragenlijst
De WEA is een tweejaarlijks representatief vragenlijstonderzoek. Het  doel is ontwikkelingen in organisaties te volgen op het terrein van arbeidsbeleid. De eerste meting onder werkgevers vond  plaats in 2008, in 2014 zijn voor de vierde keer gegevens verzameld. De WEA omvat onder meer de thema’s: Arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en ziekteverzuim.

http://www.monitorarbeid.tno.nl/databronnen/wea/

Arbodienst offerte

WILT U MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over onze diensten naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neemt u dan s.v.p. contact met ons op.

OVER ARBO365

ARBO365 is een persoonlijke, vakbekwame én flexibele Arbodienst. We werken landelijk en helpen bedrijven en organisaties bij het beheersen van ziekteverzuim én bij het realiseren van een veilige werkomgeving en een duurzaam inzetbare personele organisatie.

Hiertoe bieden we een compleet pakket diensten op de gebieden Verzuim, Preventie en Inzetbaarheid. We staan garant voor een praktische & no-nonsense dienstverlening, op maat afgestemd op de wensen van úw organisatie!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Stuur ons dan s.v.p. een bericht via het contactformulier.

NAAR CONTACTFORMULIER

Heeft u een vraag?

Helpdesk ARBO365

 

Bel onze Helpdesk

085 – 4014 612