VERZUIMVERZEKERING

Als uw werknemer wegens ziekte verzuimt, heeft u nog twee jaar een loondoorbetalingsverplichting. Hoge kosten waarvoor u zich gelukkig goed kunt verzekeren. 

De gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid zijn groot, voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. Voor veel bedrijven is een loondoorbetalingsplicht (en alle andere bijkomende kosten voor re-integratie én vervanging) een te groot risico om niet te verzekeren. Via onze partner ASSURANTIE365 kunt u een passende verzekering afsluiten voor dit bedrijfsrisico.

Arbodienst offerte

Offerteaanvraag VERZUIMVERZEKERING

Bent u al klant van ARBO365?

Heeft u op dit moment een verzuimverzekering?

Inhoud verzekering:

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een verzuimverzekering krijgt u een vergoeding voor de loonkosten en kunt u, aanvullend op de diensten van ARBO365, gebruikmaken van verschillende voorzieningen die de verzekeraar biedt om het ziekteverzuim te beperken en om re-integratie beter mogelijk te maken. Waar kunt u bijvoorbeeld op rekenen?

 • Loonvergoeding in de eerste 2 jaar
 • Werkgeverslasten
 • Interventievergoedingen*
 • Budgetten voor preventie en re-integratie*
 • Aanvullend Casemanagement vanuit de verzekeraar*
 • (* afhankelijk van de gekozen verzekering en voorwaarden)

U heeft veel vrijheid om de dekking te bepalen. Wat voor uw bedrijf geschikt is bespreken we graag met u.

Eigen risico

U kunt ervoor kiezen per ziektegeval een bepaald aantal dagen de kosten zelf te dragen. Voor die periode krijgt u dan de loonkosten niet vergoed. U kunt ook een maximumbedrag kiezen dat u zelf aan verzuimkosten per jaar betaalt.

Flexwerkers

Uw verzuimrisico heeft niet alleen betrekking op uw werknemers in vaste dienst. Sinds 1 januari 2013 is de Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters (de Wet BeZaVa) in werking getreden. Iedere werkgever heeft daardoor nu ook de financiële verantwoordelijkheid voor de uitkeringslast van de Ziektewet voor (ex-)werknemers met een tijdelijk dienstverband.

De premie

De premie van de verzuimverzekering is onder meer afhankelijk van:

 • Uw verzuimpercentages in de afgelopen 3 jaar
 • Beroepssector
 • De gekozen dekking
 • Eigen risico
 • Looptijd

 Offerte aanvragen

Wilt u weten wat een verzuimverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan hiernaast uw offerte aan.

ONZE ASSURANTIE PARTNER

Uw verzekeringsadviseur voor persoonlijke aandacht én scherpe premies!

OVER ARBO365

ARBO365 is een persoonlijke, vakbekwame én flexibele Arbodienst. We werken landelijk en helpen bedrijven en organisaties bij het beheersen van ziekteverzuim én bij het realiseren van een veilige werkomgeving en een duurzaam inzetbare personele organisatie.

Hiertoe bieden we een compleet pakket diensten op de gebieden Verzuim, Preventie en Inzetbaarheid. We staan garant voor een praktische & no-nonsense dienstverlening, op maat afgestemd op de wensen van úw organisatie!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Stuur ons dan s.v.p. een bericht via het contactformulier.

Heeft u een vraag?

Helpdesk ARBO365

 

Bel onze Helpdesk

085 – 4014 610