Home > Nieuws

Werkgever kiest steeds vaker voor fitte werknemer

DIT NIEUWSBERICHT WORDT U AANGEBODEN DOOR ARBODIENST ARBO365.

We hebben het onderstaande nieuwsbericht op onze website geplaatst, vanwege de relevantie met onze werkzaamheden als Arbodienst. De inhoud is afkomstig van externe bronnen en we kunnen dan ook niet instaan voor de juistheid van de inhoud.

WE WENSEN U VEEL LEESPLEZIER MET DIT ARTIKEL.

Werkgever kiest steeds vaker voor fitte werknemer

Werkgevers houden zich de laatste tijd steeds vaker bezig met duurzame inzetbaarheid. Nu blijkt uit een meta-analyse van onderzoeksinstituut IZA dat een werkgever ook steeds vaker voor personeel kiest dat fit is, om die duurzame inzetbaarheid te kunnen behouden.

Heel gek klinkt het niet. Een werkgever is gebaat bij een gezonde werknemer, want een gezonde werknemer betekent vaak weinig ziekte, wat weer resulteert in een zo optimaal mogelijke bezetting op de vloer. Het zou zelfs zo zijn dat wanneer een werknemer op zijn of haar CV plaatst dat hij/zij aan sport doet, de werknemer meer salaris krijgt.

Werkend Nederland is al actief bezig met de gezondheid van werknemers. Uitzendbureau Olympia stelt dat werkgevers verder zouden moeten kijken dan het cv en het voorkomen van een kandidaat. Volgens hen zijn niet alleen fitte werknemers geschikt genoeg om aangenomen te worden. Anderzijds maakt Olympia de uitzendkrachten wel duidelijk dat zij moeten letten op hun gezondheid en dat dit weldegelijk invloed heeft op hun inzetbaarheid.

Uit een enquête van MKB-Nederland is gebleken dat drie op de vijf werkgevers zich geroepen voelt zich te bemoeien met de gezondheid van de werknemers. Logisch, wanneer je als werkgever zijnde merkt dat het werk gaat lijden onder de gezondheid. Desondanks vonden deze ondernemers dat zij zich ook konden bemoeien met de gezondheid van de werknemer wanneer het werk er niet onder lijdt.

Corporate wellness

Hoogleraar Organisational Behaviour Andre Spicer zegt dat werknemers meer zouden moeten doen aan de fitheid van de werknemers, bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te geven om onder werktijd te sporten, zonder dat hun werk eronder gaat lijden. ‘Corporate wellness’ is nu de trend: het is het aanbieden van programma’s aan werknemers om hen aan het sporten te krijgen. Hierbij moet je denken aan het organiseren van bootcamplessen, yogalessen of simpelweg een door het plaatsen van een fitness-fiets op de werkvloer.

Denk er als werkgever zijnde wel goed over na of je hiermee je werknemer niet onder nóg meer druk zet dan zij vaak al ervaren. Dit zou lijden tot stress en een groter schuldgevoel, met name wanneer je dit gaat verplichten.

Daarnaast is het volgens Spicer belangrijk om als werkgever niet te generaliseren over uiterlijk. Want iedereen die dik is, is ongemotiveerd en iemand die er gezond en slank uit ziet, is automatisch een harde werker. Toch? Slechte zaak, of niet?

Bron: NRC Next

Arbodienst offerte

WILT U MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over onze diensten naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan s.v.p. contact met ons op.

OVER ARBO365

ARBO365 is een persoonlijke, vakbekwame én flexibele Arbodienst. We werken landelijk en helpen bedrijven en organisaties bij het beheersen van ziekteverzuim én bij het realiseren van een veilige werkomgeving en een duurzaam inzetbare personele organisatie.

Hiertoe bieden we een compleet pakket diensten op de gebieden Verzuim, Preventie en Inzetbaarheid. We staan garant voor een praktische & no-nonsense dienstverlening, op maat afgestemd op de wensen van úw organisatie!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Stuur ons dan s.v.p. een bericht via het contactformulier.

NAAR CONTACTFORMULIER

Heeft u een vraag?

Helpdesk ARBO365

 

Bel onze Helpdesk

085 – 4014 612